Micelární voda obecně je poměrně kontroverzním tématem. Někteří ji milují a nedají na ni dopustit, jiní si až příliš živě vybavují své neblahé zkušenosti s micelárními vodami různých značek. Do které skupiny patří naše kolegyně z redakce a právníčka Petra?

Patřím do té druhé kategorie – jako milovnice kosmetiky jsem s nadšením a zájmem vítala ve své koupelně další a další micelární vody ve víře, že (snad) jednou naleznu tu pravou. Tu, která mou pleť zbaví hrubých nečistot, avšak jemně, bez podráždění, zarudnutí a pocitu, že mi kožní buňky řeknou „s bohem!“ a opustí můj obličej.

Spolehlivá micelární voda

A pak přišla Mary Kay®Micelární voda. Několik hodin jsem tento nový produkt obcházela velkým obloukem – průhledná lahvička s bílým víčkem, růžovo-červeným obalem a čirou tekutinou ve mně vzbuzovala respekt a až příliš bolestivě připomínala mé předchozí přešlapy a neúspěchy. Pak ale přišlo prozření – „čeho já se vlastně bojím?“, zněla mi v hlavě otázka. Ve společnost Mary Kay, její výzkum a především její produkty mám absolutní důvěru ověřenou lety zkušeností s používáním. Já, která jsem dříve lupou hledala jehlu v kupce sena, tedy produkt, po kterém by má pleť neutrpěla alergickou reakcí, si s naprostým klidem mohu nyní dopřát absolutně kterýkoli z produktů Mary Kay® (bez ohledu na typ pleti) a vždy to dopadne výborně – produkty Mary Kay® mi díky pečlivému výzkumu, vývoji a testování zkrátka „sedí“ a není tedy důvod bát se Mary Kay® Micelární vody.

Láska na první dotek

A tak jsem micelární vodu použila. Nanesla jsem ji na bambusové odličovací tamponky (mimochodem velmi příjemné ekologické pomůcky pro odličování) a jemnými tahy setřela nečistoty z pleti.

Mé dojmy? Byla jsem nadšená! Ačkoli jsem neměla make-up a pleť jsem si několik hodin předtím důkladně vyčistila, tamponek odhalil, jak rychle se obličej vlivem prachu zanáší. A co má pleť? Žádné zarudnutí, žádné pálení, svědění, či pocit, že se mi kůže „smrskla“ (znáte to). Do Mary Kay® Micelární vody jsem se v tu chvíli zamilovala a pochopila jsem, že jsem KONEČNĚ našla to, co jsem hledala – dokonalou micelární vodu!

A co to vlastně ta micelární voda je? Micelární voda je čištěná voda obsahující tzv. micely, což jsou povrchově aktivní látky, které na sebe vážou nečistoty. Micelární voda je prvním krokem dvoustupňového čištění, kdy micely shlukují nečistoty a čistící gel či krém je pak dokonale odstraní z pleti. Na rozdíl od některých jiných micelárních vod, Mary Kay ® Micelární voda vzhledem ke svému složení umí částečně rozpustit shluky nečistot a zároveň pleť hydratovat, proto je možné ji, ve výjimečných případech, použít jako bezoplachové čištění (čištění bez použití vody).

Mary Kay® Micelární voda

Jak používám a budu používat Mary Kay® Micelární vodu já?

  1. První krok dvoufázového čištění – ráno a večer před použitím čistícího gelu/krému pro absolutně čistou a krásnou pleť.
  2. Při víkendovém cestování – do hotelu, ke kamarádce, pod stan – všude tam se bude hodit mít tento produkt k očištění pleti bez použití vody. Díky hydratačním složkám vím, že má pleť bude v pohodě.
  3. Rychlé čištění během dne
    • pokud potřebuji změnit make-up z denního na večerní nebo z výrazného „virtuálního“ na jemnější „reálný“. Nebo pokud v průběhu dne zjistím, že se potřebuji velmi rychle nalíčit.
    • po cvičení, plavání v chlorovaném bazénu či slaném moři.
    • v horkých letních dnech – venku (kde pleť trpí potem) i uvnitř (kde pleť trpí klimatizací).
    • po pobytu v prašném prostředí (procházka ve městě, kolem pole, kolem staveniště).
    • před relaxačním rituálem v průběhu dne (před nanesením masky „jen tak“, před použitím Mary Kay® TimeWise® Mikrodermální sady Plus).
  4. Výjimečně když nestíhám kompletní péči o pleť – ráno nebo když už večer padám únavou. Nikdy se mi již nestane, že bych šla spát neodlíčená nebo bych aplikovala make-up na nevyčištěnou pleť.

Mary Kay® Micelární voda se stala čestným členem mé Mary Kay sbírky a nepostradatelnou součástí mé péče o pleť. Za sebe tak (i jako rozený skeptik) mohu Mary Kay® Micelární vodu jen a jen doporučit – je zkrátka skvělá a rozhodně si zaslouží své místo v každé koupelně!

Taky neváhejte a vložte si Mary Kay® Micelární vodu do svého seznamu přání a kontaktujte nezávislou kosmetickou poradkyni.