Konečně! Zima ustupuje a přicházejí lepší časy, aspoň co se počasí týče. Mlhu a mrazy pomalu nahrazuje teplejší počasí a sluníčko. Dobrá, nebudeme přehánět, na to opravdové teplo si ještě musíme počkat, ale sluníčko už nám některé dny zlepšuje.
Pokud jste taky byly celou zimu neaktivní a pohyb jste odložily na vedlejší kolej, protože řekněme si pravdu, do takového mrazivého počasí by člověka nevyhnali, přišel čas to změnit. Neváhejte, vyměňte teplé bačkory za tenisky a vyběhnete.

Existuje hned několik důvodů, proč je dobré s během začít:

  • Zlepší se vám fyzická kondice a spálíte tuky. Někteří z nás se během zimy obalili tuky, které je teď třeba zase shodit. Prokrvení organismu podpořte sprchou a masáží pomocí Tonizujícího tělového mléka. Uvidíte jak krásně zpevní zadeček i pokožka.
  • Při běhu naše tělo uvolňuje endorfiny tzv. hormony štěstí. Pokud jste tedy měla špatný den, je to dobrý způsob, jak si zlepšit náladu a načerpat novou energii.
  • Běh má příznivý vliv na náš krevní tlak. Pravidelným během si můžete prodloužit život o pár let. Kdo by to nechtěl? 
  • Posiluje kosti, šlachy a vazy. 
  • Je známo, že pohyb na vzduchu před tím, než se odebereme do peřin, zlepší náš spánek. Příjemně se fyzicky unavíme a usneme snáz. 
  • Pokud jste celý den trávila komunikací s ostatními, mozek vám jel na plné obrátky, není lepší způsob, jak všechen tento shon nechat za sebou a užít si chvilku jen sama se sebou a svými myšlenkami.

Tak, co myslíte? Dáte běhu šanci? Začátky bývají těžší, důležité však je se nevzdávat a vytrvat. Každý uběhlý metr navíc se počítá. Slibujeme, že se to vyplatí! 

A kdyby přeci jen nebyl běh nic pro vás, nenechte se odradit a zkuste třeba jógu. I přes to, že někteří lidé považují jógu za nudnou, nudná rozhodně není – přeci ji cvičí i známé celebrity.

Jóga přináší spoustu benefitů pro tělo i mysl:

  • Díky kortizolu tzv. stresového hormonu, ulevuje od stresu.
  • Posiluje svaly i ty, které běžně nepoužíváme.
  • Zlepšuje držení těla. Předchází bolesti zad z neustálého vysedávání za obrazovkou počítače a zpevňuje střed těla.
  • Zlepšuje soustředění a nabíjí vaše tělo energií.
  • Cvičení jógy ve večerních hodinách zlepšuje kvalitu spánku.

Asi si říkáš, kam vyrazit na lekci jógy v této době, kdy jsou sportoviště zavřená. Nebojte, stačí sednout k počítači. Na internetu najdeš několik videí s online lekcemi, které vám dají pořádně do těla nebo vás uvolní po dlouhém sezení za počítačem. 

Po večerní józe si můžete dopřát i příjemnou aromaterapii s Mary Kay Naturally™ Výživným olejem. Pár kapek zahřejte v dlaních a přiložte si je na obličej. Se zavřenýma očima vdechujte uklidňující vanilkovou vůni. Vaše mysl se naplní pozitivními myšlenkami a vy usnete s úsměvem na tváři. A navíc vaše pleť dostane dávku intenzivní péče po celou noc.

Doufám, že jsme vám  trochu poradily, jak strávit volný čas. Můžete využít hezkého počasí, vyběhnout na čerstvý vzduch a jako bonus načerpat sluníčkový vitamín D, nebo si dát doma lekci jógy. Je to jen na vás. Klidně můžete obě tyto aktivity zkombinovat. Jeden den si jít zaběhat, druhý den pak dopřejte svému tělu protažení v podobě jógy. Pohyb je zdravý a našemu tělu prospěšný, byla by škoda se o něj ošidit, nemyslíte?