Léto, bezvětří, úmorné vedro, potíte se už při představě, že strávíte hodinu v koupelně, přípravou dokonalého make-upu, který se během několika málo minut pod žhavými letními paprsky úplně rozteče? Bojíte se zbytečně, s našimi vychytávkami budete mít dokonalý make-up i v Saharské poušti.

Začněte správnou ranní péčí aneb čistá pleť a SPF

Základem správné péče je čištění pleti, takže stejně jako večer, i ráno pleti věnujte dávku vašeho oblíbeného čisticího přípravku, po kterém následuje tonikum, sérum a denní krém s ochranným faktorem. V letních vedrech je lepší používat konzistencí lehčí krémy, ty hutnější si můžete nechat na noc, a samozřejmě méně přípravků, můžete rovnou zvolit denní krém s SPF, abyste nemusela používat dva –  denní a k tomu ještě opalovací. Ochranný faktor se doporučuje alespoň 30, v závislosti na vašem fototypu.  Za mě tohle perfektně splňuje TimeWise® Age Minimize 3DTM Denní krém s SPF 30.

Fixace, fixace a ještě jednou fixace

Ne, to není zaklínací slovíčko, ale produkt, který vám vykouzlí dlouhotrvající make-up. Najdete ho pod názvem Fixační gel pod make-up s SPF 15. Vytvoří perfektní základ pro dokonalé nanesení make-upu, zajistí jeho trvanlivost, a navíc má v sobě ochranný faktor, takže vám poskytne i důležitou ochranu před slunečními paprsky. Líčení očí můžete prodloužit díky Fixačnímu krému na oční make-up, který zabraňuje rozmazání a usazování stínů v záhybech očního víčka. Na rty pak doporučuji TimeWise® Fixační tužku na rty redukující vrásky – nejenže pomáhá redukovat snižovat výskyt jemných linek a vrásek, ale zároveň zabraňuje rozpíjení rtěnky či lesku. Teď už máte pleť dokonale připravenou k dalšímu kroku – k nanesení podkladové báze nebo CC krému. 

Jak zvolit make-up?

Záleží na vás, co preferujete – pokud jste zastánce spíše lehčího krytí, vyberte si jeden z odstínů CC krému, který má navíc SPF 15, pro vyšší krytí sáhněte po TimeWise® Podkladové bázi 3DTM. Oba typy zmíněných produktů se pyšní opravdu jemným a lehkým složením, takže nebudete mít pocit, že by vaše pokožka nedýchala, což v létě rozhodně oceníte. Vy si tak budete moci užívat příjemného pocitu a zároveň bude vaše pleť vypadat dokonale přirozeně. 

Jak na make-up, který přežije letní horka

Voděodolná řasenka a linka? ANO!

V létě se bez Lash LoveTM Voděodolné řasenky a Voděodolné tekuté oční linky Black neobejdu. Nejen, že božsky drží, a barva se nehne ani o píď, ale můžu se nalíčená i koupat a pořád jsem za kočku bez rozmazaných kruhů kolem očí. 

Když jde do tuhého nebo spíš horkého

…vaším nejlepším přítelem budou jednoznačně Ubrousky pohlcující mastnotu. Absorbují přebytečnou mastnotu, aniž by narušily make-up, a zanechají pleť jemnou a matnou. Ubrousky stačí jen lehounce přikládat na místa, která potřebujete vysušit, rozhodně jimi obličej neutírejte, to by vás výsledný efekt moc nepotěšil. 

Užijte si léto a už žádné vrásky z rozpitého líčení!

Pro více skvělých tipů, jak na krásný a odolný make-up, kontaktujte svoji nezávislou kosmetickou poradkyni.