Cieleným dodávaním retinolu (vitamínu A) prostredníctvom kozmetických prípravkov môžeme oddialiť vznik prvých vrások. Čím skôr zaradíte do svojej starostlivosti prípravky s retinolom, tým dlhšie sa môžete tešiť z pokožky bez známok starnutia.
Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 sérum vďaka účinkom koncentrovaného 0,5 % retinolu pôsobí na bunky v pleti ako tréner, ktorý podporuje ich výkon pri prirodzenom cykle obnovy. Výsledkom je dlhodobo pružná pleť v dobrej kondícii. Lokálnu aplikáciu retinolu môžu spočiatku sprevádzať reakcie, ktoré pôsobenie vyššej koncentrácie retinolu v pokožke vyvoláva. Môže sa prejaviť začervenanie pleti, vysušovanie, brnenie či precitlivelosť. Je dôležité pleť postupným zvyšovaním dávky na tieto intenzívne účinky pripraviť. Práve preto odborníci v Mary Kay vyvinuli aj návod na postupné dodávanie účinkov koncentrovaného retinolu pleti, tzv. proces retinizácie. Počas 8 týždňov postupne zvyšujete dávku séra a kombinujete aplikáciu s Mary Kay Clinical Solutions® Upokojujúcim a obnovujúcim mliekom. Po ukončení tohto obdobia môžete sérum s retinolom zaradiť do pravidelného večerného režimu. V redakcii sme proces retinizácie absolvovali a prinášame vám niekoľko skúseností z prvej ruky, ktoré môžu byť prínosné aj pre vaše prvé kroky s retinolom.

Nový rozmer starostlivosti o moju pleť
Monika, 38 rokov

S očakávaním som siahla po návode na aplikáciu séra s účinným retinolom. Prečítala som si postup podrobne, aby som presne vedela, čo mám kedy robiť. Som nadšenec kozmetiky a milujem všetko nové, ale v tomto prípade som sa nepustila hneď na aplikáciu s očakávaním okamžitého výsledku. Tentokrát som poctivo všetko naštudovala a naplánovala si dni, kedy budem retinol používať. Poznačila som si dátumy a pustila sa do testovania. Pred každým použitím séra som si dokonale vyčistila pleť  TimeWise® Age Minimize 3D™ Čistiacim krémom a ešte raz umyla ruky. Veľkosť hrášku som vytlačila na chrbát ruky, k tomu som pridala pleťové mlieko, zmiešala a jemnú emulziu som konečne vmasírovala na pleť. Na dotyk bola moja pokožka po aplikácii neskutočne jemná a mäkká ako z hodvábu. Na druhý deň ráno som sa zobudila s túžbou prípravky naniesť znova. Ale vedela som, že musím ešte týždeň počkať.

Retinol 0.5 test

Po 4 týždňoch som nepozorovala nijaké sprievodné reakcie pleti na retinol ani viditeľné zmeny. Trpezlivo som však pokračovala podľa návodu. Po 8 týždňoch retinizácie sa mi začala pleť zlupovať, akoby bola spálená od slnka. Čakala som, že takéto prejavy sa objavia ešte skôr. Konzultovala som tento stav s nezávislou kozmetickou poradkyňou Mary Kay. Vďaka nej som zistila, že moja pleť má hrubšiu vrchnú vrstvu a retinolu trvalo dlhšie, kým urobí „svoju prácu.“ Až teraz začal samotný proces retinizácie vo vnútri mojej pokožky, a toto je prirodzená reakcia. Trvalo asi 5 dní, kým sa moja pleť zbavila suchších miest a dnes je moja pleť neskutočná! Vrásky sú omnoho menej viditeľné, zmizli aj pigmentové škvrny a mám jednotný tón pleti.  Mám doslova pocit, že moja pleť je o 10 rokov mladšia. Dnes používam sérum a mlieko každý večer. Je to večerná chvíľa absolútneho relaxu a pokoja, kedy viem, že svojej pleti dávam presne to, čo potrebuje. Celý proces bol jeden obrovský zážitok, ktorý priniesol mojej pleti a mojej starostlivosti úplne nový rozmer.

Moje pleť je jako vyměněná
Hana, 63 let

Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 sérem jsem začínala pomalu a řídila se doporučeným způsobem retinizace a pozvolné aplikace v kombinaci s Mary Kay Clinical Solution® Zklidňujícím a obnovujícím mlékem. Po prvních dvou použití se dostavilo krátké počáteční zarudnutí pleti, ale brzy odeznělo a pak už jsem zaznamenala jen samá pozitiva. Retinol 0.5 sérum i Zklidňující a obnovující mléko mají příjemnou konzistenci, krásně se roztírají, rychle se vsáknou do pleti a stačí opravdu malé množství. Hned po 2 týdnech používání jsem si všimla jemnější a pružnější pleti. Po měsíci byla moje pleť vypnutější a rozzářenější než obvykle. V průběhu dalších týdnů se pleť krásně projasnila, sjednotila a pigmentové skvrny byly méně viditelné. Při delším používání je pleť jako vyměněná, je krásně vypnutá, příjemně hladká, vrásky jsou výrazně redukované a celkově pleť působí mladistvějším dojmem. Výsledky jsem nadšená! Tuto dvojici přípravků jsem si zamilovala a stane se mým skvělým spojencem v boji proti stárnutí. Celková známka 1*!

Těším se z krásně sjednocené pleti
Barbora, 36 let

Retinol je v poslední době poměrně často skloňovaný pojem v oblasti kosmetické péče. Nikdy před tím jsem ho nezkoušela, maximálně v nějaké mírné konzistenci coby složka produktu, takže o nějakých zásadních účincích nemohla být řeč. O to víc jsem tedy byla zvědavá, co tato zázračná ingredience v čisté 0,5 % koncentraci dokáže s mojí pletí. Při první aplikaci jsem dle doporučení smíchala retinolové sérum se zklidňujícím a obnovujícím pleťovým mlékem. Pociťovala jsem jen opravdu lehounké štípání, které během několika málo minut odeznělo. Druhý den byla má pleť krásně jemná, bez známek podráždění či loupání. Další týdny jsem se řídila pokyny jemné retinizace a kromě občasného štípání při aplikaci séra jsem nepociťovala žádné negativní projevy na účinky retinolu. Naopak pleť byla ráno krásně vyživená a příjemná na dotek. Sadu aktuálně používám desátý týden. Retinolové sérum aplikuji každý večer a mohu tak konstatovat, že si pleť na retinol krásně zvykla. Působí omlazeným dojmem, téměř nemám problémy s pupínky, které se čas od času objevily, a má krásně sjednocený tón, takže si pohodlně vystačím s lehkým CC krémem. Pleť je krásně vyhlazená a věřím, že když budu v aplikaci pokračovat, v budoucnu mě budou méně trápit vrásky a předčasné stárnutí pleti.

Viditeľné stiahnutie pórov
Katarína, 44 rokov

Moje očakávania od Mary Kay Clinical Solutions® Kolekcie boli veľké. Aj preto, že som skutočnou fanúšičkou prípravkov Mary Kay a absolútne ich účinkom dôverujem. Už dlhšie používam systém starostlivosti TimeWise Repair™ Volu-Firm™. Moja pleť si už pýta viac, a keďže nie som zástankyňou invazívnych metód (chirurgov a ihly v obľube veru nemám), alchýmiu vysoko koncentrovaných prípravkov nového dermokozmetického radu Mary Kay som privítala s nadšením. Prvé 4 týždne zhrniem veľmi rýchlo – nevedela som sa dočkať každej aplikácie a na každú ďalšiu dávku som sa tešila. Na pleti som mala veľmi príjemný pocit a zdala sa mi hladšia a po každom použití žiarivejšia. Zlom nastal po 4 týždňoch so zvýšením frekvencie nanášania. Musím sa priznať, že som z celkového nadšenia urobila niekoľko začiatočníckych chýb, ktorým sa odporúčam vyvarovať a preto ich spomeniem. Pred aj po aplikácii retinolového séra si dôkladne umyte ruky a každý prípravok nechajte dôkladne vstrebať. Keď som použila nočný krém krátko po aplikácii séra, spolu s krémom som ho naniesla aj na dekolt a čiastočne do blízkosti očného okolia, čo spôsobilo pnutie a nepríjemné brnenie pokožky. Po tejto skúsenosti by som sa retinolu chtiac-nechtiac vzdala, ale svoje pocity som prekonzultovala s nezávislou kozmetickou poradkyňou Mary Kay. Upozornila ma na chyby, ktoré som pri aplikácii urobila. Pri akýchkoľvek sprievodných prejavoch som vždy siahla po Upokojujúcom a obnovujúcom mlieku.

Retinol 0.5 test

Mala som ho vždy so sebou v kabelke na cestách, aj na nočnom stolíku. Moja potreba dodatočnej hydratácie a upokojenia pleti bola skutočne vysoká a musím povedať, že mlieko bolo na nezaplatenie a nanášala som ho bez problémov aj cez mejkap. S odstupom času ale viem, že som sa mnohým nežiaducim účinkom mohla vyhnúť. Pre netrpezlivú dušu akou som, bolo tiež výzvou počkať s nanesením séra odporúčaných 5 – 10 minút po vyčistení pleti. A tak som do tejto medzery zaradila dôkladné umývanie zubov, aplikáciu očného krému, ale tento čas sa dá pokojne využiť aj na malú meditáciu alebo „rituál vďačnosti“ – čo je komu blízke. S rešpektom k mojej pleti som prirodzene oddialila aj zvyšovanie frekvencie používania retinolu a v ôsmom týždni som stále používala retinol dvakrát do týždňa. Akonáhle nepríjemné pocity ustúpili, pridala som tretí „retinolový deň“ a dnes môžem povedať, že sa moja pleť na retinol plne adaptovala. Milujem ten pocit na pleti, rozžiarený vzhľad a najmä pre mňa jeden z najväčších benefitov – viditeľne zmenšené póry na nose a v oblasti líc. Zmenu dokonca vidím aj po nanesení podkladovej bázy! Mám aj do budúcna v pláne používať retinol trikrát do týždňa, aby som sa mohla vrátiť aj k prípravkom s vitamínom C a obľúbeným pílingom.

Moje pleť září
Karolína, 25 let

Jelikož patřím mezi mladší ročníky, brala jsem Mary Kay Clinical Solutions® Sadu spíše jako prevenci. Neočekávala jsem tedy viditelné výrazné zlepšení mých drobných vrásek nebo vypnutí pokožky. Celkově jsem vlastně byla spíše hlavně zvědavá. První dva týdny byly opravdu pohodové a žádné změny jsem nepozorovala. Avšak během třetího týdne se mi pokožka začala mírně olupovat a objevila se suchá místa. Na konci retinizačního procesu, během kterého mě občas obličej pálil a pleť působila napnutě, jsem však viděla výsledky a zůstala mile překvapená. Jelikož mám opravdu suchou pleť, používala jsem pleťové mléko několikrát denně a po ukončení celého procesu mi zůstala krásná a obnovená pleť, která je ještě měsíc poté úžasně hebká, dokonce přímo sametová a dokonale hydratovaná! Zároveň mi sérum pomohlo sjednotit její tón a nyní vypadá krásně prozářeně. Co se mi skvěle osvědčilo, bylo i nanesení Zklidňujíciho a obnovujíciho mléka pod podkladovou bázi. Kdo má sušší pokožku, tak toto jistě ocení, protože některé hydratační krémy jsou velice hutné a po nanesení se dostaví pocit, že naše pokožka nemůže dýchat a je ucpaná. To se vám s tímto skvělým pomocníkem rozhodně nestane. Ještě jedna drobná rada nakonec: měla jsem možnost testovat sadu přes léto a určitě je vhodné s procesem začít po dovolené, aby se pokožka během retinizace nenamáhala ještě silnějšími slunečními paprsky, případně nevysušovala mořskou vodou. Pokud se dostanete do druhé poloviny procesu, doporučuji pak rozvrhnout nanesení séra podle toho, zda se i chystáte někam na akci. Druhý den po nanesení byla moje pokožka trošku citlivější, než si zvykla na zvýšení dávky, a pod výraznějším líčením jsem cítila jemné pnutí. I když to může znít trochu náročně, věřím, že by to měl každý, kdo může, vyzkoušet. Výsledky překvapí určitě každého!


Spoznajte benefity nového dermokozmetického radu od Mary Kay. Kontaktujte nezávislú kozmetickú poradkyňu Mary Kay, ktorá vás prevedie procesom retinizácie a odporučí aj ďalšie vhodné prípravky presne pre vás.