Ze všech stran jsme obklopeni množstvím informací jak správně pečovat o pleť. Jak se ale orientovat v tom, co je fakt a co je mýtus? V péči o pleť existuje několik mylných představ, které mohou ovlyvniť i náš vzhled. Na nejčastější mýty péče o pleť se v tomto článku zaměříme. Zboříme mýty a odhalíme fakta za vaši cestou ku krásné pleti.

1. Mýtus: Máma si celý život čistila obličej jen vodou a vypadá dobře.

Fakt: Za několik posledních dekád došlo ke změnám životního prostředí a životního stylu, které mohou ovlivnit vzhled pokožky. Zvýšená úroveň znečištění životního prostředí + vystavení modrému světlu = víc volných radikálů, které vyvolávají dřívější stárnutí pokožky. Proto je nutné pleť nejen čistit, ale dbát i na její ochranu před vnějšími vlivy.

2. Mýtus: Péče o pleť trvá příliš dlouho.

Fakt: Vyčištění pleti trvá méně než minutu. Aplikace hydratačního krému trvá méně než 30 sekund. To je nezbytné minimum v péči o pleť, kterou byste své pleti měli věnovat každý den. Ráno a večer tím strávíte maximálně 3 minuty denně.

3. Mýtus: Péče o pleť stojí moc peněz.

Fakt: Dnešní investice do produktů péče o pleť povedou k dokonalé pokožce zítra. Čím víc péče a pozornosti budete své pokožce věnovat, tím méně problémů budete muset v budoucnu řešit! A to vás může vyjít mnohem dráž.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt.
Zdroj: Mary Kay

4. Mýtus: Tvář si můžete umýt běžným mýdlem.

Fakt: Myjte si obličej speciálním čisticím přípravkem na obličej, ne tělovým či tuhým mýdlem, které mohou svým specifickým složením vysušovat pokožku. Čisticí přípravky navrhnuté speciálně na obličej obsahují nejen složky na odstranění nečistot, ale i přísady  na výživu pokožky, která je mimořádně důležitá, protože na ni neustále působí vnější vlivy.

5. Mýtus: Ráno si nemusíte čistit obličej.

Fakt: Čištění pleti večer speciálním čisticím prostředkem pomáhá odstraňovat make-up, špínu a prach, stejně tak jako nečistoty, které mohou vést k ucpaným pórům a vyrážkám. Důkladné čištění pleti je prvním krokem večerní péče o pleť. Obličej bychom si měli čistit ale i ráno, kdy potřebujeme odstranit přebytečný maz a vyloučené látky z procesu metabolismu pokožky, které se na ní vytvořily v noci. Pokožka během spánku pracuje a přirozeně se regeneruje. Čištění pleti ráno proto nevynechávejte. Je to první krok vaší denní péče o pleť, navíc tím zvyšujete stabilitu make-upu.

6. Mýtus: Mastná pokožka nepotřebuje hydrataci.

Fakt: Každý typ pokožky potřebuje hydrataci, i když máte mastnou pleť. Pokožka potřebuje pravidelnou hydrataci, aby zůstala vyživená. Poznejte typ a potřeby své pleti a zvolte pro ni vhodný spůsob hydratace.

9 mytu peče o plet
Zdroj: Mary Kay

7. Mýtus: Časté používání peelingu škodí pleti.

Fakt: Pravidelná exfoliace aspoň jednou týdně pomáhá uvolnit ucpané póry a odstranit odumřelé buňky. Pokud se tak nestane, pokožka může být drsná, matná a zašedlá. Kosmetické peelingy jsou pro pokožku úplně bezpečné. Jemně působí na pokožku a odstraňují z jejího povrchu jen přebytečné množství buněk, a tím dávají prostor obnově a tvorbě nových kožních buněk, díky kterým bude vaše pleť působit svěže a mladistvě.

8. Mýtus: SPF krém je potřebný jen na pláži.

Fakt: Používejte opalovací krém denně, dokonce i v případě, kdy nesvítí sluníčko. Širokospektrální opalovací krém chrání pokožku před UVA a UVB zářením a zabraňuje stárnutí pokožky (suchost, vrásky, pigmentace). Některé hydratační krémy už mají ochranu SPF, takže nemusíte přidávat další krok.

9. Mýtus: Na výběr je příliš mnoho kosmetických produktů.

Fakt: Kosmetická poradkyně Mary Kay® vám může pomoct se v množství produktů zorientovat podle potřeb vaší pokožky. Pokud potřebujete vytvořit individuální program na řešení problémů s pokožkou (výběr produktů a plán jejich použití), obraťte se na svou nezávislou kosmetickou poradkyni.