S blížícím se koncem roku úměrně narůstá i počet firemních večírků a nejrůznějších společenských akcí, které vrcholí oslavou příchodu nového roku. Ať už se chystáte kamkoli, nebo se chcete doma cítit jako filmová hvězda, poradíme Vám, jak vykouzlit dokonalé slavnostní líčení, za které by se nemusela stydět ani Scarlett Johansson. Spolu s nezávislou kozmetickou poradkyní Katkou Markovou jsme připravili video návod pro moderní slávnostní líčení.

Sjednocená pleť základ každého líčení

Základem perfektního líčení je dokonale sjednocená pleť – na vyčištěnou pleť naneste nejprve hydratační krém a následně Fixační gel pod make-up s SPF 15, díky čemuž zajistíte vašemu líčení delší výdrž. Pro sjednocení pleti použijte TimeWise® Podkladovou bázi 3D™ ve správném odstínu vhodném pro váš tón pleti. Nanášíme Štětcem na podkladovou bázi. Drobné nedokonalosti zakryjte pomocí krémového Korektoru Perfecting Concealer a Korektoru pod oči, který si hravě poradí s tmavými kruhy a krásně rozjasní oblast pod očima. K dokonalosti chybí už jen lehce přepudrovat, v našem tutoriálu jsme použili Minerální pudrový make-up spolu s Štětcem All-Over na pudr. Můžete ale aplikovat i oblíbený Tuhý minerální pudr nebo Transparentní sypký pudr a zvýraznit kontury obličeje pomocí Konturovacího pudru odstín Cocoa a Latte. Pudr nanášíme Štětcem na tvářenku pod lícní kosti a následně použijeme tvářenku Mary Kay Chromafusion® v odstínu Shy Blush.

Dokonalé obočí

Jakmile máme připravený podklad, můžeme se směle vrhnout na obočí a oči. Optimální tvar obočí vykreslíme Tenkou konturovací tužkou na obočí, dotvarujeme, usměrníme a zahustíme pomocí Gelu na obočí.

Výrazný pohled hodný slavnostní příležitosti

Pro perfektní výdrž a dlouhotrvající efekt nalíčených očí přetřeme víčka Fixačním krémem na oční make-up. Teď už můžeme pokračovat s nanášením očních stínů a nemusíme mít obavy, že se nám líčení rozmaže. Jako první, na celé pohyblivé víčko až k obočí, Štětcem na oční stíny naneseme Mary Kay Chromafusion® Oční stín v odstínu Biscotti, do záhybu oka přidáme oční stín v odstínu Hazelnut a pod něj temně fialový odstín Merlot. Do vnějšího koutku oka naneseme ještě černý odstín s názvem Onyx. Pohled zvýrazníme za pomoci černé Konturovací tužky na oči, kterou obtáhneme celou horní linii řas a spodní linii do jedné třetiny. K dokonalosti už nám chybí jen řasenka – nejprve použijeme Transparentní řasenku, díky které dodáme řasám objem a prodloužení, a po jejím zaschnutí aplikujeme Lash Love™ Řasenku, která nám řasy krásně zvýrazní.

Neodolatelné rty

Třešničkou na dortu celého líčení jsou červené rty. Abychom dosáhli co nejlepšího výsledku, použijeme TimeWise® Fixační tužku na rty redukující vrásky. Tužka nám zajistí nejen perfektní podklad pro rtěnku, ale zároveň bojuje s jemnými linkami a vráskami. Rty poté obkreslíme Konturovací tužkou na rty v odstínu Red a vyplníme Gelovou pololesklou rtěnkou Red Smolder. Pokud chceme rtům dodat lesk, můžeme líčení zakončit Mary Kay Unlimited® Leskem na rty. My jsme použili odstín Iconic Red.

Jak na dokonalé slavnostní líčení

Finální rozjasnění

Na závěr rozjasněte svou pleť a naneste na lícní kosti Mary Kay Chromafusion® Rozjasňující pudr v odstínu Glazed. Nanášíme opět pomocí Štětce na tvářenku.

Voilá! Teď už jen zvolit správný outfit a bude z vás hvězda večírků!

Netroufáte si na dramatické líčení? Nechte si poradiť od nezávislej kosmetické poradkyně, která vám doporučí, jaké líčení bude slušet právě vám.