Pokračujeme v představení ikonických TOP 25 produktů Mary Kay. V prvním článku jste se dozvědeli více o pleťových sérech. S příchodem jara se podíváme na dvě oblíbené pleťové masky. Ty si našly fanoušky i mezi našimi kolegyněmi z redakce a o své zkušenosti se s námi podělila Katka z oddělení vztahů z veřejností .

Jarní detox pleti

Může to znít jako klišé, ale na jaře mám vždycky pocit, že začíná něco nového. Doslova, že v této době rok rozkvétá. S teplejším slunečným počasím odhazujeme vrstvy teplého oblečení. Mnozí z nás si udělají refresh šatníku, a kromě toho také oblíbený refresh organismu. Takzvaný jarní detox nebo půst před Velikonocemi je oblíbeným restartem pro tělo i mysl a taky pro naši krásnou pleť.

Hloubkové čištění pleti

V těchto dnech mám ráda i intenzivnější očistné procedury pro svou pleť. Odlehčím jídelníček na sezónní čerstvou zeleninu a ovoce, takže pleti pomáhám k obnově i životosprávou. A navíc si dopřeji více času na pleťové masky. Jako jednu ze svých oblíbených masek mám Clear Proof® Hloubkově čisticí masku s aktivním uhlím. Mám mastnější typ pleti a v oblasti T-zóny i rozšířené póry. Tato maska ​​pleť čistí opravdu do hloubky a zároveň snižuje nadbytečný lesk. Aktivní uhlí jako klíčová složka této masky navíc vytahuje nečistoty skutečně z hloubky pórů a díky tomu je také stahuje, takže jsou méně viditelné a pokožka je nádherně hladká. Pocit čisté a zregenerované pleti mám okamžitě po použití a tento pocit vydrží i několik dní. Nanáším ji podle stavu pleti – buď na celou pleť, nebo jen v oblasti T-zóny. Maska má příjemnou a díky uhlí hutnou černou konzistenci. Proto ji osobně nejraději nanáším silikonovým aplikátorem. Takto ji dostanu přesně tam, kam potřebuji. Smývám si ji pomocí navlhčených bambusových tamponků a poté celý obličej důkladně opláchnu vodou a osuším ručníkem na tvář. Masku používám i lokálně, když se mi čas od času na tváři objeví vyrážka.

Ikonicke produkty Mary Kay_pletove masky
Clear Proof® Hloubkově čisticí maska s aktivním uhlím

Voňavá relaxace

Jsem velký fanoušek bylinkových vůní, a právě tento komplex obsahuje rozmarýn, který mi navodí pocit relaxace. Takže po nanesení masky se pohodlně usadím a nechávám na sebe působit také aromaterapeutické účinky této svěží vůně. Masku bych doporučila ženám i mužům s mastnějším nebo smíšeným typem pleti. Působením na pokožce sesychá, čímž absorbuje maz a nečistoty z pleti. Po 10–15 minutách se změní z černé na šedou a tehdy víte, že je čas masku smýt. Ale pokud se náhodou necháte unést její vůní a při relaxaci si i trošku zdřímnete, nijak to vaší pleti neuškodí. Nejsem překvapená, že maska ​​patří mezi 25 ikonických produktů Mary Kay. Osobně znám její účinky a všichni by si měli dopřát pocit intenzivně očištěné pleti. Takže za mě taky top.

Intenzivní hydratace

Hloubkové čištění pleti je první krok jarního detoxu pleti. Pleť pravidelně hydratuji ráno a večer a doplňuji hydrataci ještě
TimeWise® Hydratační gelovou maskou s regeneračním účinkem. Právě tato maska ​​efektivně doplní živiny, které pleť přes zimu ztratila. Exkluzivně pleť hydratuje a regeneruje, a to je přesně to, co právě teď potřebujeme. Zregenerovat a připravit pleť na změnu externího prostředí. Mám ráda téměř čirou gelovou konzistenci této masky. Působením zvláčňujícího glycerinu moji pleť i příjemně chladí. Obecně mám velmi ráda chladivé pleťové masky. Dodávají pocit extra osvěžené pleti. Další výhodou této masky je, že působí postupně, takže čím déle si ji na pleti necháte, tím více výživy pokožce dodáte. Třeba na celou noc a vůbec se nemusíte obávat, že by se otřela o polštář. Dokáže se do pleti vstřebat, takže ji není nutné hned smývat.

Ikoniceke produkty Mary Kay _pletove masky
TimeWise® Hydratační gelová maska s regeneračním účinkem

Univerzální aplikace

Mezi ikonickými produkty Mary Kay je jistě i díky univerzálnímu využití, díky složení, které je opravdu velmi lehounké. Já ji někdy nanesu před líčením. Hezky vyhladí a zvláční pokožku a podkladová báze se pak snáze na pleti sjednotí. Taky ji používám jako zábal na ruce. Vmasíruji masku do rukou, navleču bavlněné rukavičky a nechám působit. Ruce mám pak vláčně zklidněné, a hlavně krásně vyživí suchou kůžičku kolem nehtů, která mě občas trápí. Všestrannost masky si určitě oblíbíte jako já a možná přijdete i na další způsoby, jak z jejích skvělých účinků vytěžit co nejvíce. Aktuálně je dostupná také sada s mini verzemi obou těchto masek. Myslím, že je to perfektní volba jako dárek nebo praktický doplněk k cestování. Klimatizované dopravní prostředky pleť také vystavují stresu. A já už teď vím, že si mini gelovou masku pořídím s sebou na letní dovolenou. Čeká mě dlouhý let, tak vyzkouším gelovou masku nanést během letu. Už teď se těším na ten svěží pocit.

Dopřejte si doplňující péči s pleťovými maskami. Vybrat si můžete i z dalších vynikajících masek. Poraďte se s nezávislou kosmetickou poradkyní a vyzkoušejte tyto ikonické produkty nebo si zvolte kombinaci přesně podle vašich potřeb.