Ochablá pokožka a ztráta pevnosti obličeje a krku jsou jedny z nejčastějších – a nevyhnutelných – viditelných příznaků stárnutí pleti. Ačkoli stárnutí přináší moudrost a zkušenosti, naše touha udržet pleť v nejlepší kondici co nejdéle je nepochybná. Proto jsme se podívali na vědecká doporučení, která vám pomohou stárnutí pleti zpomalit.

Co je tajemstvím nestárnoucí pokožky?

Než se budeme věnovat příčinám povislé kůže, pojďme se nejprve podívat na to, co udržuje naši pleť mladistvou. Klíčem jsou kolagen a elastin. S postupujícím věkem naše tělo produkuje méně těchto důležitých látek, které udržují pokožku pevnou a elastickou. Výzkumy ukazují, že po 20. roce života klesá produkce kolagenu o 1 % ročně. Menopauza u žen pak přináší další výzvu, když naše pokožka ztrácí přibližně 30 % kolagenu, a každý následující rok ztrácíme dalších 2 %.

Žena v strednim veku aplikuje serum proti starnuti pleti

Přirozené stárnutí pleti ovlivňuje životní prostředí, jako jsou sluneční paprsky, a životní styl, jako je kouření a nevyvážená strava. Všechno toto přispívá k urychlení rozkladu kolagenu a elastinu, což způsobuje celkově povadlý vzhled pleti. Životní prostředí a životní styl hrají důležitou roli ve vzhledu naší pleti. UVA a UVB paprsky zrychlují stárnutí a poškozují pokožku. Konzumace alkoholu, kouření, špatná strava a nedostatek spánku dále zhoršují stav naší pleti, přispívají k ochabnutí a ztrátě její elasticity a rychlejší tvorbě vrásek.

Jak předcházet předčasnému stárnutí pleti

Řešením k zachování mladistvé pleti je prevence. Změnit životní styl je zásadní pro zdraví celého organismu a péče o pleť by měla být jeho neodmyslitelnou součástí. Základ péče o pleť by měl zahrnovat jemný čisticí přípravek, hydratační krém a ochranný faktor SPF 30 nebo vyšší. Zařaďte do své rutiny produkty, které pomáhají obnově struktury pleti. Pokud chcete zpevnit a vypnout ochablou pokožku na obličeji a krku, existují vědecky ověrené klíčové ingredience a produkty, které pomáhají zpomalit stárnutí pleti.

Složky, které vaše nestárnoucí pleť miluje

Chcete-li poskytnout svojí pokožce to nejlepší a zpevnit ji, hledejte ve svých kosmetických produktech doporučené složky od našich vědců, kteří neustále objevují poklady v oblasti péče o pleť.

Retinol pro zářivou pleť

Nemůžeme nezmínit retinol jako klenot v koruně ingrediencí proti stárnutí. Je to jednoduše zlatý standard, co se týče přirozeného mládí pokožky. Retinoidy, známé také jako vitamin A, tvoří základní kameny v boji proti stárnutí. Jak to funguje? Tyto produkty stimulují tvorbu kolagenu a urychlují obnovu buněk, což vede k pevnější, hladší a sjednocené pleti. Retinol, který nejenže podporuje přirozenou produkci kolagenu a elastinu, ale také chrání před volnými radikály. Výsledek? Méně jemných linek, více pružnosti a zářivější pleť.

Vitamin C pro vyživenou a svěží pleť

Dalším favoritem v naší péči o pleť je vitamin C. Posiluje kolagen, chrání před nepříznivými vlivy životního prostředí a vyrovnává pigmentové nerovnosti. Díky svým antioxidačním vlastnostem je to přesně ta ingredience, která dodá vaší pleti ten potřebný rozzářený vzhled. Jemné linky a vrásky se stávají minulostí.

Peptidy pro pružnou strukturu pleti

Chcete-li dosáhnout skutečné hydratace a pevnosti, peptidy jsou tím, co hledáte. Jsou jedinečné látky, které hrají klíčovou roli v mnoha kosmetických produktech péče o pleť. Jedná se o řetězce aminokyselin, které jsou základními stavebními bloky proteinů v našem těle, včetně kolagenu, elastinu a keratinu. Tyto malé, ale mocné látky jsou známé svými schopnostmi bojovat proti stárnutí pleti. Pomáhají vyhlazovat vrásky, zlepšovat texturu pleti a podporovat přirozenou produkci kolagenu a elastinu. Přidejte je do své každodenní péče o pleť a uvidíte rozdíl.

Kyselina hyaluronová pro intenzivní hydrataci

A konečně, kyselina hyaluronová je královna hydratace. Tato úžasná složka dokáže udržet vlhkost a zpevnit pleť jako žádná jiná. Kyselina hyaluronová je přirozeně přítomná látka v našem těle, zejména v kůži, kloubech a očích. Je to takzvaný humektant, což znamená, že dokáže přitahovat vodu a udržovat ji v pokožce. Když se aplikuje na pleť, kyselina hyaluronová proniká do horních vrstev pokožky a váže vodu, což způsobuje intenzivní hydrataci a zpevnění pleti. Díky své schopnosti udržovat vlhkost pomáhá kyselina hyaluronová vyhlazovat jemné linky a vrásky. A navíc na pružné a hydratované pokožce se vrásky tvoří podstatně pomaleji.

S našimi doporučenými produkty obsahujícími tyto úžasné ingredience, se můžete těšit na zpevněnou, zářivou a mladistvě vypadající pleť každý den. Podívejte se na naše oblíbené produkty a začněte cestu k dokonalé pleti již dnes!