Léto je tady a s ním přicházejí i zasloužené letní dovolené. Kdo by rád necestoval, že? Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jaký mohou mít hodiny strávené v letadle vliv na naši pokožku? Přispůsobení péče o pleť na cestách je velmi důležitá. Klimatizace, změna tlaku a nízká vlhkost vzduchu, která se v letadle pohybuje okolo 20 %, zatímco ta optimální je o 40 % vyšší, mohou negativně ovlivnit stav naší pokožky po příletu do vysněné destinace. Pokožka může být bez správné péče výrazně dehydratovaná a po dlouhém letu může dokonce šupinkovatět. Jiné klima, intenzivnější sluneční záření, které si užívame mnohem delší část dne než doma a také větší míra pocení, to vše ovlivňuje stav vaší pleti.

Jakou péči bychom měli pokožce věnovat, aby i po přistání vypadala stále fresh? A jaké kosmetické nezbytnosti, které nám nejen zpříjemní cestu, ale zajistí i bezchybnou pleť poté, co dorazíme do cíle, mít vždy při sobě?

Na cestách bez make-upu za to s UV ochranou

Během delší cesty doporučujeme odstranit veškerý make-up a nastoupit do letadla s vyčištěnou pletí. Ideální je použít hydratační tonikum a hydratační krém s vysokou UV ochrannou, který pleti dodá potřebnou hydrataci. Během letu na naši pokožku působí vyšší koncentrace ultrafialových paprsků. Můžete si říct, že sice nejste na přímém slunci, ale opak je pravdou, UVA záření totiž proniká i skrze sklo. A nejen skrze něj, ale i do hlubších vrstev pokožky (dermis), kde narušuje kolagenová vlákna, a způsobuje tak předčasné stárnutí pokožky. Ochranný krém určitě oceníte i po příletu. Měl by být součástí naší denní péče, ať jsme kdekoliv.

Péče o pleť na cestách

Hydratace je základ péče o pleť i v letadle

Skvělým parťákem péče o pleť na cestách, který se vejde i do příručního zavazadla, je lehoučké Mary Kay Clinical Solutions® Zklidňující a obnovující mléko. Obsahuje čtyři druhy rostlinných olejů, které vyživují a zklidňují pleť, a glycerin, známý pro svoji schopnost udržet vysokou hydrataci pokožky. Zklidňující a obnovující mléko můžete použít kdykoli budete cítit, že vaše pleť potřebuje hydratační vzpruhu. Hydrataci s chvilkou relaxu můžete doplnit i pomocí hydratačních masek. Pokud trpíte na otoky kolem očí, skvělá volba pro Vás bude Uklidňující oční maska. Perfektně funguje na unavené oční okolí, které během chvilky díky obsahu přírodních extraktů hydratuje a osvěží.

Dehydratací trpí i naše rty a ruce, proto do kabelky přibalte balzám na rty a hydratační krém na ruce. A pozor, než se dotknete obličeje, umyjte si ruce nebo použijte dezinfekci.

Pitný režim a spánek

Během letu je důležité dodržovat dostatečný pitný režim. Ideální je nekonzumovat kávu ani alkohol, které organismus ještě více dehydratují. Na kvalitě pokožky se podepisuje i spánek, během něhož dochází k regeneraci pokožky. Snažte se tedy během dlouhého letu aspoň na pár hodin usnout. Skvělý tip jsou špunty do uší a maska na oči na spaní, případně sluchátka a relaxační hudba, která vás aspoň na chvilku přenese do cílové destinace. A pokud jste typ, který v letadle nespí, pořiďte si na cestu Hydrogelové polštářky pod oči nebo před přistáním aplikujte Oční krém na okamžité zmírnění otoků. Smažete známky únavy a hned po příletu jste připravena na selfie z vaší krásné dovolené.

Příjemnou cestu!