Pomáhat ženám je nejdůležitejším cílem, s kterým paní Mary Kay Ash společnost Mary Kay zakládala. Mnohé ženy našly díky budování podnikání pocit úspěchu a soběstačnosti. „Měníme životy žen“ je fenomén, který se za 60 let rozšířil po celé zemi. Víme, že svět není jen růžový. Proto náš závazek pomáhat rozšiřujeme i do oblasti charitativních aktivit. Po celém světě společnost Mary Kay podporuje v rámci iniciativy „Pink Changing Lives – Růžová mění životy“ nespočet organizací a projektů, které pomáhají ženám a dětem v nouzi. V České a Slovenské republice je naším hlavním partnerem v oblasti charity Nadační fond Be Charity, známé české spisovatelky Báry Nesvadbové. Nadační fond se zaměřuje na podporu dlouhodobě nemocných či jinak znevýhodněných osob a jejich rodinných příslušníků, jež se o ně starají.

Generální ředitelka Mary Kay pro ČR a SR předáva symbolický šek s finančním příspěvkem pro Nadační fond Be Charity ředitelce Báře Nesvadbové.
Zdroj: Mary Kay

Měníme dětské koutky v nemocnicích

První seznámení s Be Charity proběhlo v roce 2020. Společně sme vymysleli projekt realizace dětských koutků v nemocnicích pro děti, které prochází náročnou léčbou a několikatýdenní rekonvalescencí. Děti si tady můžou hrát a aspoň trochu si zpříjemnit čas strávený v nemocnici. První dětský koutek jsme dokončili letos na Klinice dětské plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. A aktuálně se chystáme na další, tentokrát v Bratislavě.

Speciální terapie a rehabilitace

Spolupráci s Be Charity jsme rozšířili i do dalších oblastí. Kromě dětských koutků jsme pomohli příspěvkem na rehabilitace devítileté Nikolce na speciální klinice v Praze, které by si jinak její maminka nemohla dovolit. Nikolka se narodila předčasně a v devíti měsících jí byla diagnostikována dětská mozková obrna. Je to onemocnění spojené s poruchou hybnosti a abnormálním svalovým napětím. Lékaři Nikolce nedávali příliš mnoho šancí, nicméně díky mamince, která se odmítala vzdát, a Nadačnímu fondu Be Charity, jež díky dárcům financoval speciální rehabilitace, Nikolka sama chodí a dělá každou terapií obrovské pokroky. Máme velkou radost, že i my můžeme přispět k tomu, že má Nikolka život o trochu růžovější.

Ředitelka Nadačního fonfu Be Charity Bára Nesvadbová a Nikolka Hanáková.
Zdroj: Bára Nesvadbová

Měníme životy i díky vám

Pomoc Mary Kay je jedinečná! Na podpoře charitativních aktivit se z velké části podílejí nezávislé kosmetické poradkyně a jejich zákaznice. V posledních 2 letech jsme se rozhodli symbolické vstupné na naše konference, kterých se kosmetické poradkyně účastní, darovat Nadačnímu fondu Be Charity. V loňském roce se jen ze vstupného na Výroční konferenci podařilo vybrat neuvěřitelných 543.156 Kč. Další oblastí je prodej speciálních charitativnách produktů, které uvádíme k příležitosti narozenin Mary Kay Ash každý rok v květnu. V letošním roce je to Srdíčková rtěnka. Z každé prodané rtěnky putuje příspěvek ve výši 20 Kč/ 0,70 € na účet Nadačnímu fondu Be Charity. I díky tomu můžeme pomáhat a měnit životy k lepšímu.

Mary Kay Srdíčková Rtěnka