Růžová líčka jsou známkou dobrého zdraví. I proto se dříve jablíčkům našich tváří říkalo zdravíčka. Pokud nejsme již malé děti, ztrácíme přirozenou růž v našich tvářích. K přirozenému zdravíčku v tváři nám naštěstí může pomoct dekorativní kosmetika – konkrétně tvářenka. Jak si ale vybrat tu správnou tvářenku? Dostupné jsou různé odstíny, efekty, složení a textury. Pojďme se společně podívat na tipy, které vám výběr tvářenky ulehčí.

Vhodná barva tvářenky podle tónu a podtónu naší pleti

První, na co se zaměřte při výběru barvy tvářenky, je přirozený odstín našich tváří, třeba po cvičení. A důležitý je i podtón. Není totiž růžová jako růžová. Jednoduché pravidlo, které platí i pro rtěnky je, pokud vám sluší stříbrné doplňky sáhněte po tvářenkách s modrým a fialovým podtónem. Pokud vám ale sluší spíše zlato, pak pro vás budou ideální broskvové tvářenky, které mají oranžový a nebo červený podtón. Pokud ráda zlato a stříbro kombinujete a oboje vám sluší, máte jednodušší výběr. Na vaší pleti bude přirozený jakýkoli podtón tvářenky a můžete ji ladit ke rtěnce nebo oblečení.

Jaký vzhled chcete dosáhnout?

Představte si, jaký vzhled chcete s tvářenkou docílit. Toužíte po výrazné tvářence, která upoutá pozornost na vaše líčení? Nebo raději preferujete jemný make-up a tvářenkou chcete podtrhnout přirozený vzhled? V létě chceme zazářit, v zimě rozjasnit bledou pleť. Žena se suchou pletí spíše bude chtít jemným nebo výraznějším třpytem rozjasnit svou pleť, ale pozor, třpyt dodává tvaru obličeje plnost. Pokud máte mastnější pleť, tak možná vaším cílem bude pleti dodat matnější vzhled, pak využijete spíše pudrovou tvářenku bez třpytek.

Kreativitě se ale meze nekladou. Tvářenky můžete vrstvit a vytvářet tak zajímavé efekty na tvářích. Gelové krémové tvářenky jsou perfektní jako podklad a příprava barvy, pudrovou tvářenkou můžete již jen vzhled dokončit a zafixovat. Pro jemně přirozený vzhled v létě se dají na tváře využít i rozjasňující pudry nebo tekuté rozjasňovače.

Struktura a typ tvářenky

Pro naši pleť je důležitá i struktura a typ tvářenky. Gelové nebo krémové tvářenky jsou obecně vhodnější pro dámy se suchou pletí – mají lepší vstřebávání a pleť hydratují a více nevysušují. Gelové krémové tvářenky Mary Kay® obsahují hydratační složky, včetně kyseliny hyaluronové, které dodají pleti šťávu nejen barvou, ale hydratací pleti do hloubky . Jsou tedy dokonalou kombinací krásného líčení a důležité péče o pleť i díky obsahu vitaminu E, což je účinný antioxidant.

Mary Kay Chromafusion® Tvářenky jsou pudrové a vhodnější pro normální až mastnou pleť. Jejich aplikace je velmi univerzální a můžete je použít i jako oční stíny. Pudrové tvářenky se nejlépe nanášejí vhodným štětcem. Mají svoji dobrou pigmentaci a jsou vyrobeny s využitím technologie Chromafusion, která umožňuje zkombinovat intenzivní barvy a trvanlivé složení pomocí pigmentů odrážejících světlo, a navíc tvářenka dlouho vydrží na pleti.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli vzhled, jemné přirozené líčení, nebo večerní dramatické líčení – tvářenkou svůj vzhled podtrhnete jako takovou třešinkou na dortu. Pokud chcete vyzkoušet všechny možnosti, uspořádejte hodinku krásy s nezávislou kosmetickou poradkyní. Zažijete skvělou zábavu při zkoušení vzhledů s kámoškami a možná zjistíte, že vám sluší barvy, které ve vaši paletce nebyly.