Zakladatelka společnosti Mary Kay byla skutečně jednou z nejvýraznějších žen minulého století. Zanechala jedinečný odkaz, který má nejen nezpochybnitelně cennou minulost, ale především zářivou budoucnost. Mary Kay Ash právem patří titul průkopnice – ženy podnikatelky. Přinesla uznání ženám za jejich talent v době, kdy to nebylo vůbec běžné. Její odkaz naplňuje společnost Mary Kay již 60 let po celém světě.

Nezáleží na tom, kde začnete, ale kde skončíte

Narodila se v Texasu a pocházela z prosté rodiny, kde se ale naučila tvrdé práci, víře v sebe sama a pozitivnímu přístupu. Maminka jí vštěpovala jeden z nejdůležitějších přístupů, který Mary Kay Ash dále přenesla i do společnosti Mary Kay – „Ty to dokážeš!“Jejím obrovským darem byla vášeň posouvat ostatní okolo sebe vpřed a inspirovat je, aby ji následovali.

„Vy to dokážete!“

Není lepší čas využít příležitost, než právě teď

Během války prodávala knihy, poté pracovala ve společnosti přímého prodeje. Tu po 25 letech tvrdé práce a na vysoké pozici opustila. Důvodem bylo, že při povýšení byl upřednostněn muž, kterého sama školila. V první chvíli se rozhodla napsat knihu, aby pomohla ženám do světa podnikání. Následně zjistila, že to ve skutečnosti není kniha, ale jedinečný marketingový plán pro společnost snů. A tohoto snu se Mary Kay Ash nevzdala a 13. září 1963 založila svou kosmetickou společnost pro ženy. Na začátku měla 9 nezávislých kosmetických poradkyň a nabízela 1 podkladovou bázi a 4 přípravky péče o pleť. 

Tato společnost se srdcem stala světem příležitostí pro ženy podnikatelky, které chtějí roztáhnout křídla a pracovat na svém vlastním snu. A jak řekla Mary Kay Ash: „Úspěch není nikdy výsledkem štěstí, okolností nebo kouzla. I když vám někdo může úspěch slibovat, nikdo vám ho nemůže dát. Může vám nabídnout příležitost a vy ji musíte naplnit svou touhou a prací.“

60_let_zenskeho_podnikani
Mary Kay Ash, 1953

60 let pozitivního vlivu na podnikání žen

Oslavme společně 60. výročí společnosti, která otevřela dveře nejen novým nezávislým kosmetickým poradkyním, ale všem ženám. Ženám, které nacházají uplatnění svých talentů a odvahu pracovat na dosažení profesiních ambic. Ženy podnikatelky, ženy ve vedoucích pozicích už dnes nejsou raritou. Mary Kay stála na začátku této cesty a nadále šíří poselství, které vzešlo jako sen jedné moudré a nezapomenutelné ženy.