Buďte sama sobě dárkem na Valentýna. Reklamy a sociální sítě lákají atraktivními obrázky čokoládových pralinek či třpytivých skleniček se šumivým nápojem. Existují stejně lahodné způsoby, jak potěšit své touhy a zároveň si dopřát požitek bez výčitek z kalorií. Inspirovali jsme se článkem psycholožky Melissy McCreery a přinášíme vám tipy, jak si dopřát láskyplné dárky, nejen v den svatého Valentýna. 

1. Pospěte si  

Pokud pravidelně spíte méně než 6 hodin, dobrý spánek byste si měli dát na první místo seznamu, jak zvýšit energii, získat jasnější pohled na svět a zlepšit náladu. A v neposlední řade se vám za kvalitní relax poděkuje i vaše pleť.  

2. Buďte jako kočka

Všimli jste si, jak spokojeně působí kočka, když se celá pořádně natáhne od tlap až po ocas? V těle si ukládáme emoce, napětí a stres, které je třeba v určitém momentu uvolnit, jinak si vyberou svoji daň. Dobrým strečinkem celého těla rozuzlíme všechny nahromaděné negativní pocity, což může mít příznivé účinky na vaši celkovou pohodu a zdraví. Najděte si svůj způsob. Pilates, lehká jóga, balet nebo ranní protahování kostí a udělejte si z tohoto lehkého cvičení pravidelný zvyk. Rozdíl pocítíte okamžitě. 

Darky na Valentyna, ktere si muzete dat každy den

3. Uspořádejte si čajový dýchánek

Připravte si svůj oblíbený horký nápoj. Voňavý, teplý a uklidňující šálek čaje vás okamžitě příjemně naladí. Zhluboka se nadechněte, vyčistěte si hlavu a užijte si několik chvil pohody v nejlepší společnosti svých vlastních pocitů a myšlenek. 

4. Poznejte svou vůni

Éterické oleje, květinové vody, vonné svíčky nebo oblíbený parfém, vyberte si tu pravou esenci a nechte se svou vůní obejmout. Aromaterapie je výborný způsob, jak svést své smysly a dodat vašemu dni laskavost. 

Darky na Valentyna, ktere si mužete dat každy den

5. Vypněte upozornění

Zvažte, zda opravdu potřebujete slyšet signál vždy, když vám e-mail dorazí do doručené pošty. Vypněte na telefonu a počítači tolik zvukových upozornění, kolik jen můžete. Zažijte radost a klid z toho, že vás nic nevyruší při aktuální aktivitě, které se právě věnujete. 

6. Usmívejte se

Udělejte něco, co vám vykouzlí úsměv na tváři každý den. Zjistěte, co to je a udělejte si z toho každodenní rutinu. Už jste se dnes usmáli? Pokud ne, tak to hned napravte. Vyberte si svou oblíbenou rtěnku nebo lesk na rty a věnujte si jeden úžasný úsměv v zrcadle. Úsměv rozzáří nejen vaši tvář, ale i vaše okolí. 

7. Pomáhejte

Pokud uděláte něco pro druhé, dobrý pocit z nabídnuté pomoci bude dvojnásobný. Nezištnost, ochota pomoci či povzbuzení prokazatelně snižují stres. Pokuste se šířit toto kouzlo každý den. Dejte si za cíl věnovat někomu alespoň jednu neočekávanou pochvalu, uznání nebo skutek laskavosti. Radost v očích druhých vás naplní pocitem, že vaše skutky mají význam a dělají svět lepším.

8. Změňte uhel pohledu

Lidé mají tendenci vidět a všímat si toho, na co myslí. Soustředíte-li se na svůj seznam úkolů a na to, co jste z něj ještě nestihli splnit, můžete zjistit, že se neustále cítíte trochu pod tlakem. Obraťte tento pohled opačným směrem a dosáhnete jasnější mysli i lepšího pocitu. Zaměřte se na konci dne na ty věci, které se vám povedly a dopadly dobře. Klidně si zapisujte každý večer alespoň tři věci, ze kterých máte v daný den radost. Ze začátku může být náročné je najít a pojmenovat, ale jakmile si váš mozek navykne soustředit se na ty pozitivní zážitky během dne, s velkou pravděpodobností si jich začnete všímat všude.

9. Zpívejte si

Hudba má schopnost působit na naši náladu a pocity. Pusťte si své oblíbené skladby a uvidíte, jak se hned budete cítit jako vyměněné. Objevujte hudbu a zkoumejte, jaké inspirace naleznete v nových melodiích. Nestyďte se zpívat si nahlas, i když si myslíte, že zpíváte falešně. Důležité je, jak se při tom cítíte. Zpěv je projevem pocitů a intuitivním procvičením dýchání, což pozitivně ovlivní vaši mysl, koncentraci a paměť. 

10. Přijímejte

Stejně důležité jako dávat, je umět laskavost přijmout a uvědomit si, že si zasloužíme všechno dobré, co život přináší. Je překvapivé, že mnoho lidí obtížně přijímá komplimenty nebo nejsou otevřeni přijmout pomoc. Pokud se vás to týká, zkuste právě na Valentýna upřímně přijmout kompliment, nezpochybňujte laskavá slova a především si uvědomte význam všech svých úspěchů. Položte ruku na své srdce a hned teď si řekněte: „Dnes vidím dobro zaměřené na mě, cítím dobro, přijímám dobro.“ 

Zasloužíte si pozornost a péči. Můžete se spolehnout, že tento pocit budete mít vždy na setkání se svojí nezávislou kosmetickou poradkyní Mary Kay. Kontaktujte ji a vyberte si rtěnku nebo vůni a buďte svým nejkrásnějším dárkem každý den.  

Zdroj: toomuchonherplate.com