Dlouhodobě mladá pleť je snem každé ženy. Řada Mary Kay Clinical Solutions® představuje dermokosmetické produkty péče o pleť, které přinášejí benefity pro krásu a zároveň dermatologické výhody. Superséra obsahují vysoce koncentrované složky specificky zaměřené na intenzivní ošetření pleti. Pečlivě vybrané klíčové složky v těchto supersérech cílí na podporu konkrétního problému. Doplňují pravidelný režim péče tam, kde vaše pleť potřebuje extra dávku pozornosti v podobě hydratace, vboji proti vráskám, rozjasneění tónu pleti nebo vyhlazení pokožky.

Za mladou a hladkou pletí stojí základní složky kůže, a to kolagen, elastin a kyselina hyaluronová. Věkem se tvorba a funkce těchto složek přirozeně oslabuje. Dnes už ale víme, že správně zvolenými přípravky dokážeme tyto složky vytvořit a dodat pokožce prostřednictvím kvalitní pleťové péče. V tomto článku se podíváme blíže na konkrétní klíčové složky, které hrají v Mary Kay Clinical Solutions® supersérech hlavní roli.

Mary Kay Clinical Solutions® Hydratační supersérum

Hydratace je zásadní pro většinu procesů obnovy buněk v organismu. Dlouhodobě mladá pleť vyžaduje podporu obnovy kožních buněk. Zlepšuje elasticitu a pružnost pleti.

Mladá pleť
Mary Kay Clinical Solutions® Hydratační supersérum

Kyselina Hyaluronová

Kyselina hyaluronová neboli hyaluronát sodný je velmi často využívaná složka v kosmetických produktech k posílení hydratace pokožky. Je to polysacharid, který se přirozeně nachází v lidském těle, přičemž kůže může obsahovat až polovinu celkového množství. Výborně váže vodu a udržuje vlhkost pleti. Proto má významný vliv na udržování pružnosti pleti a její správné ochranné funkce. Věkem se tvorba kyseliny hyaluronové v pleti výrazně zpomaluje a její množství klesá. Naštěstí ji umíme dodat formou kosmetických přípravků. Aplikací kyseliny hyaluronové do pleti díky superséru  stimulujete obnovující proces kůže, což má vliv na redukci linek a vrásek, pleť je zářivější a jemná na dotek.

Ceramidy

Ceramidy jsou lipidové molekuly, které hrají důležitou roli ve struktuře a funkci kožní bariéry. Zabraňují ztrátě vlhkosti a chrání před poškozením pleti vlivem prostředí. Přestože tělo přirozeně produkuje ceramidy, jejich hladina v kůži věkem klesá. Snížená hladina ceramidů způsobuje vysušování a ztenčování pokožky, a tedy i její vyšší citlivost. Dochází k narušení ochranné vnější kožní bariéry – stratum corneum, což může vést k tvorbě drobných trhlinek. Toto narušení kožní bariéry může způsobit vznik infekcí a zánětu kůže. Intenzivní ošetření pleti doplněné o ceramidy pomáhá uzamknout vlhkost a posiluje správnou funkci ochranné kožní bariéry.

Sporýš lékařský

Tato rostlina má vliv na zachování správné funkce tzv. přirozeného hydratačního faktoru pokožky (NMF – Natural Moisturizing Factor). Je to přirozená ochranná vrstva pokožky, kterou tvoří aminokyseliny, cukry, kyselina mléčná a urea. Tato vrstva chrání pokožku před vnějšími vlivy a zároveň ji regeneruje. Rostlinný výtažek ze sporýše lékařského je pečlivou volbou našich odborníků právě pro její pozitivní efekt na funkci NMF. V kombinaci s vysoce intenzivními hydratačními látkami poskytuje další benefit pro posílení přirozených procesů pokožky, díky čemuž získává intenzivní dávku přesně takových podpůrných látek, které jsou pokožce vlastní, ale věkem ztrácejí na své síle.

Mary Kay Clinical Solutions® Supersérum proti vráskám

Jako jednu z klíčových složek obsahuje Viatmín C. Této zázračné ingredienci pro mladou pleť jsme se již v věnovali samostatném článku. Díky všem svým antioxidačním a omlazujícím účinkům nemůže vitamin C chybět ani v tomto intenzivním superséru proti vráskám.

Mladá pleť
Mary Kay Clinical Solutions® Supersérum proti vráskám

Peptidy

Peptidy jsou organické sloučeniny, stimulující přirozené fyziologické funkce kůže – tvorbu kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. Díky těmto vlastnostem jsou to složky s prokazatelnými výsledky v boji proti známkám stárnutí pleti. I u nich však platí, že postupujícím věkem jejich funkce a tvorba v pokožce slábne, proto je důležité je pleti doplňovat. Různé druhy peptidů mohou pomoci zlepšit vzhled ochablé pokožky a vrásek a přispět k dlouhodobému vzhledu mladé pleti. Peptidy dokážou minimalizovat kontrakce mimických svalů, čímž potlačují tvorbu mimických vrásek. Dodají pleti potřebnou hydrataci, zmírní vzhled již existujících vrásek a zpomalí vznik nových.

Resveratrol

Resveratrol je přírodní antioxidant, který má celou řadu jedinečných vlastností pro zachování mladé pleti. Jeho popularita v kosmetologii a dermatologii je spojena především s prokázanou schopností pronikat přes kožní bariéru a zvyšovat tvorbu kolagenu, což má prokázaný efekt na omlazení vzhledu pleti. Přispívá ke sjednocení tónu pleti a díky antioxidačním vlastnostem dokáže chránit buňky před oxidačním poškozením spojeným s působením volných radikálů a UV zářením na pokožku, a zpomaluje tak proces fotostárnutí.

Mary Kay Clinical Solutions® Rozjasňující supersérum

Speciální složkou rozjasňujícího superséra je výtažek z bílých fazolí. Při testovaní klíčových složek Mary Kay objevila vliv bílych fazolí na redukci pigmentových skvrn a celkové rozjasnění pleti. Tuto technologii si nechala společnost patentovat.

Mladá pleť
Mary Kay Clinical Solutions® Rozjasňující supersérum

Kyselina ferulová

Kyselina ferulová je antioxidant a nachází se v různých rostlinách, včetně rýžových otrub, pšenice a ovsa. Působí pozitivne na rozjasnění pleti. Kyselina ferulová pomáha snižovat výskyt tmavých skvrn a hyperpigmentace, čímž dodává pleti jasnější a rovnoměrnější vzhled. Zároveň chráni pleť před před poškozením ultrafialovým (UV) zářením, které může způsobit hyperpigmentaci a předčasné stárnutí pleti. Díky stimulaci produkce kolagenu zlepšuje i texturu pokožky, která je tak pevnější a hladší. Kyselina ferulová zvyšuje účinnost jiných antioxidantů, jako jsou vitaminy C a E, díky čemuž jsou účinnější a lépe chrání pokožku. Celkově je kyselina ferulová silným antioxidantem, který může několika způsoby pomoci chránit a zlepšovat vzhled pokožky.

Niacinamid

Niacinamid, také známý jako vitamín B3, je ve vodě rozpustný vitamín, který ma několik prospěšných vlastností pro pokožku. Pomáha snížit produkci melaninu, který je zodpovědný za pigmentaci kůže. Díky tomu snižuje výskyt tmavých skvrn, poškození sluncem a další formy hyperpigmentace. Podporuje také produkci ceramidů – lipidů, které pomáhají udržovat bariérovou funkci pokožky. To může pomoci snížit vzhled hrubé, nerovné pokožky a zlepšuje hydrataci. Je to látky velmi šetrná pro většinu typů pleti takže je skvělým doplňkem každé rutiny péče o pleť.

Mary Kay Clinical Solutions® Obnovující supersérum

V pokožce přirozeně probíhá cyklus regenerace – nahrazení starých kožních buněk novými. Mladá pleť je mnohem aktivnější. S přibývajícím věkem se obnova kožních buněk zpomaluje. Důsledkem může být hromadění odumřelých kožních buněk na povrchu pleti, což způsobuje zhrubnutí pokožky a ztrátu jasu. Exfoliace nebo peeling je proto velmi důležitá pro podporu procesu obnovy pleti. Pokud kožní buňky, které již neplní svou funkci odstraňujeme pomocí peelingu, podporujeme dlouhobé udržení mladého vzhledu naší pleti.

Mladá pleť
Mary Kay Clinical Solutions® Obnovující supersérum

AHA kyseliny

„AHA“je zkratka pro alfa-hydroxykyseliny – skupinu přírodních a syntetických kyselin běžně používaných v produktech péče o pleť. AHA kyseliny nabízejí pleti několik výhod, včetně exfoliace nebo-li peelingu. Molekuly AHA proniknou do několika vrstev kůže. Tam působí tak, že rozkládají vazby mezi odumřelými kožními buňkami do hloubky pokožky. Pomáhají odlupovat vnější vrstvu pokožky a odhalují novější, jasnější pokožku pod ní. Pravidelné používání AHA může pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek, zlepšit texturu pleti a dodat pleti zářivější a mladistvější vzhled. Molekuly AHA poskytují celé spektrum výhod péče o pleť. Zlepšují hydrataci, chráni před UV zářením a zmírňují hyperpigmentaci pokožky. Obnovující supersérum obsahuje přesne takovou koncentraci této složky,
díky, které je šetrná na použití bez nutnosti oplachovaní.

PHA kyseliny

PHA nebo polyhydroxykyseliny jsou typem chemického exfoliantu, který může poskytnout řadu výhod pro pokožku. Tyto kyeliny jsou podobné AHA kyselinám v tom, že rozpouštějí vazby, které drží pohromadě odumřelé kožní buňky. PHA jsou však větší molekuly než AHA, což znamená, že nepronikají kůží tak hluboko. Kombinace dvou kyselin v superséeru zabezpečuje efektivní výsledek a zároveň šetrnou exfoliaci na báze chemického peelingu. Celkově jsou PHA jemným, ale účinným způsobem, jak zlepšit texturu, hydrataci a vzhled pokožky.

Objevte všechny tyto intenzivní účinky v unikátních supersérech. Odměnou vám bude krásná a mladá pleť na dlouho. Za všechny Mary Kay Clinical Solutions® stojí řada výzkumů a testů, díky kterým máme jistotu, že Přinesou výsledky, které slibujeme. Jde ale o skutečně jedinečné kosmetické produkty. Proto doporučujeme jejich aplikaci a zařazení do každodenní péče konzultovat s nezávislou kosmetickou poradkyní nebo poradcem.