Váháte nad pravidelným používáním pleťových masek? Není důvod! Zařaďte je do své kosmetické rutiny a užívejte si benefity, které pleti přináší. Pleťové masky totiž nabízejí intenzivní péči a zanechávají okamžité výsledky. Masky zároveň nabízí řešení pro různé nedostatky pokožky. Podle zaměření mohou masky dodat pleti potřebnou dávku hydratace, doplňují ztracené živiny, ale také mohou pleť díky svému složení čistit, vypínat, rozjasňovat či uklidňovat. 

Co je multimasking? 

Masky lze skvěle kombinovat a dopřát své pleti péči na míru, protože každá pleť má odlišné potřeby, dokonce i různá místa obličeje mohou potřebovat odlišnou péči. Tím se dostáváme k multimaskingu, tedy nanášení více pleťových masek na různé části obličeje, abychom tak co nejvíce reflektovali rozdílné potřeby pleti. 

Jakou pleťovou masku zvolit?

V nabídce Mary Kay najdete hned několik pleťových masek, od gelových, látkových, po jílové či slupovací. Záleží na tom, jaký máte typ pleti a co zrovna Vaše pleť potřebuje. Základním faktorem pro výběr masky je typ pleti.

Pletove masky_jak vybrat tu správnou
Pleťové masky Mary Kay
Máte mastnou a smíšenou pleť?

Pokud máte mastnou pleť, která se vyznačuje zvýšenou tvorbou kožního mazu, leskne se a má zvětšené póry, sáhněte po Clear Proof® Hloubkově čisticí masce s aktivním uhlím. Maska je ideální pro hloubkové čištění pokožky. Díky aktivnímu uhlí, které působí jako magnet, dokáže vytáhnout nečistoty z ucpaných pórů, a zároveň absorbuje přebytečný maz. Pleť krásně vyčistí a zároveň zmatní. Masku doporučujeme i pro smíšenou pleť, na mastnější části obličeje jako je T-zóna (oblast brady, nosu a čela). Na ostatní části obličeje, které jsou u smíšené pleti naopak sušší, můžeme využít výhod multimaskingu a aplikujeme TimeWise® Hydratační gelovou masku s regeneračním účinkem. Pleť okamžitě vyživí a hydratuje. Tato kombinace masek je velmi oblíbená a efektivní pro péči o smíšenou pleť.

Pletove masky_jak si vybrat tu pravou
Máte suchou pleť?

Hydratační gelová maska je vhodná i pro suchý typ pleti, pro níž je charakteristická nízká produkce kožního mazu. Pleť je obvykle, napjatá, bledá a potřebuje pravidelně doplňovat hydrataci. A to nejen pomocí hydratačních krémů, ale právě i pleťových masek a sér. Hydrataci skvěle doplní nová Dvoukroková hydratační látková maska. Jednou z jejích výhod je, že ji díky praktickému balení můžete mít vždy po ruce a aplikovat ji opravdu kdykoli a kdekoli. Gelová esence balená odděleně od suché masky je plná složek pro dokonalou hydrataci a zjemnění pleti. 

Máte povadlou a unavenou pleť?

Pleťové masky lze volit i dle aktuálních potřeb pleti, které ovlivňuje životospráva ale také roční období. Pokud vaše pleť působí mdle, unaveně a je bez jiskry, sáhněte po TimeWise® Rozjasňující masce. Nejen že dodá pokožce hydrataci, ale zároveň ji krásně rozzáří. Maska totiž obsahuje speciální patentovaný rozjasňující komplex MelaCEP™, složený z řady různých rostlinných výtažků. Přirozený jas a energii dodá pleti Růžová jílová maska. Ve svém složení má výtažek z plumérie a díky obsahu růžového jílu je bohatá na minerály. Po jejím použití se můžete těšit na krásně vyčištěnou a rozzářenou pleť, bez známek únavy. Na osvěžení unavené pleti je vynikající i Metalická slupovací maska. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, účinnou látku, která pomáhá hydratovat a udržovat pružnost pokožky. Maska má ve svém složení navíc pivoňkovou vodu a další antioxidanty, takže je ideálním pomocníkem pro účinnou hydrataci, zjemnění a zklidnění pleti. A ten metalický třpyt? Víc #instafriendly maska snad neexistuje.

Pletove masky_jak vybrat tu správnou
Máte pleť, která potřebuje okamžité povzbuzení?

Potřebuje vaše pleť okamžitou vzpruhu? Není nic lepšího než TimeWise Repair™ Liftingová biocelulózová maska. Zajistí viditelné vypnutí, zpevnění a rozjasnění pleti již po prvním použití. Při dlouhodobém a pravidelném používání redukuje výskyt drobných linek a vrásek. Je to ideální maska pokud vás čeká speciální příležost, kdy potřebujete vypadat a cítit se dokonale.

Speciální masky na oční okolí

Trpíte na unavené oční okolí, oční otoky a kruhy pod očima? Základem je vždy cílená a důkladná péče, protože kůže je v oblasti kolem očí velmi citlivá. Pokud oční okolí potřebuje povzbudit a oživit svoji svěžest během dne, pomůže vám Uklidňující oční maska nebo Hydrogelové polštářky pod oči. Oční maska obsahuje výtažky z rostlin zeleného čaje, okurky a šípků a je ideálním pomocníkem při pálení a únavě očí. Navíc příjemně chladí a uleví tak namáhaným očím. Hydrogelové polštářky vás oslní svým třpytem, ale i svými účinky. Jestli něco dokáže odstranit oční otoky, tak tyhle boží polštářky. Hydrogel má chladivý a uklidňující účinek a současně zvyšuje hydrataci pleti. Oba tyto produkty pod oči můžete v rámci multimaskingu doplnit o pleťové masky a dopřát své pleti maximální péči i relax. 

Tipy na správnou aplikaci 

  • Masku aplikujte vždy na vyčištěnou pleť. Před aplikací masky můžete použít i jemný peeling, který pleť zbaví odumřelých buněk a zvýší vstřebatelnost účinných látek z masky
  • Dopřejte si dostatek času. Nechte masku působit alespoň 20 minut. A relaxujte. 
  • Masky aplikujte 1 – 2krát týdně dle potřeb vaší pleti. Používejte různé masky nebo je kombinujte.
  • Masku naneste v dostatečné vrstvě, vyhněte se očím (pokud se nejedná o speciální oční masku) a nezapomeňte i na oblast krku (zejména u hydratačních masek nebo liftingových, kdy můžete využít přebývající tekutinu z jednorázových látkových masek). 
  • Některé typy masek můžete mít v ledničce, jejich chladivý a osvěžující účinek se tak ještě znásobí. 
  • Masku důkladně opláchněte, pokud se nejedná o typ masky, která působí i přes noc (například TimeWise® Hydratační gelová maska s regeneračním účinkem) a následně naneste oční krém a denní/noční krém, případně sérum, pokud používáte. 

Pro více tipů na aplikaci masek a jejich kombinování se podívejte na naše video. Přejeme příjemné „maskování.“